Luni, 05 Noiembrie 2012 22:50

Lara Business Consulting sau cum vad eu consultanta de business

Lara Business Consulting reprezinta, fara indoiala, firma cea mai draga mie, fiind prima firma fondata de mine, in 2004, gandita si proiectata de mine, observand si fiind convinsa de aparatia unor importante oportunitati de piata. Anii ce au urmat mi-au confirmat intuitiile, firma reprezentand astazi un real succes.
In 2004, calendarul de aderare a Romaniei la U.E. devenea deja destul de clar si de ferm conturat si, odata cu el, perspectiva legata de importanta si de dificultatea accesarii unor importante fonduri de aderare si de preaderare. Subiect vital pentru dezvoltarea firmelor, atat private, cat si de stat, afaceri mici, mijlocii sau mari. In acelasi timp, accesarea corecta a acestor fonduri a reprezentat si reprezinta un factor vital de progres pentru economia romaneasca in ansamblul ei. Totodata, integrarea europeana venea cu noi provocari legate de competitivitate si, in ultima instanta, de calitatea managementului de proiect, dar si de ansamblu al fiecarei firme. Si, in fine, problema majora a ultimelor decenii, eficienta energetica si exploatarea resurselor energetice regenerabile avea sa cunoasca o noua abordare. Pentru toate acestea, devenea vitala prezenta in piata a unui know how real, a unor adevarate capacitati de consultanta. Ori tocmai aceste necesare competente reprezentau oferta cu care a aparut in contextul romanesc al anului 2004 nou infiintata Lara Business Consulting.
Problemele care au aparut in ultimii ani, legate atat de sumele infime ce au fost atrase din cadrul fondurilor nerambursabile ce ne-au fost puse la dispozitie, cat si de litigiile referitoare la modul in care au fost cheltuiti banii sau la modul in care aceste cheltuieli au fost justificate, denota inca odata importanta si dificultatea problemelor legate de fondurile nerambursabile. Ori Lara Business Consulting a reusit sa depuna spre aprobare proiecte a caror valoare depaseste 165 milioane de euro, fara sa aiba nici un proiect respins. Iar consultanta oferita de Lara Business Consulting a asigurat apoi implementarea cu succes a acestor proiecte, atat din punct de vedere al decontarii cheltuielilor, cat si, in primul rand, al eficientei propriu-zise a acestor investitii. Iar proiectele dezvoltate de noi au vizat in special Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice, mai ales in domeniul energiei regenerabile si a productiei industriale, privind atat IMM-urile, cat si intreprinderile mari, domenii pe care le-am considerat si le consider vitale pentru economia noastra.
In timp, am dobandit o vasta experienta in domeniul energiilor regenerabile, oferind servicii complete, ce includ consultanta in obtinerea tuturor autorizatiilor si a licentelor, precum si servicii de administrare si management ale noilor capacitati de producere a energiei. Caci viziunea noastra se bazeaza pe preocuparea permanenta de a construi parteneriate durabile, bazate pe incredere, profesionalism si confidentialitate, pentru valorificarea oportunitatilor, cresterea eficientei si a nivelului de dezvoltare.
Fiind membru cu drepturi depline in Asociatia Consultantilor din Romania pentru Accesarea Fondurilor Europene (ACRAFE), Lara Business Consulting lucreaza pentru un important numar de firme mai mari, inclusiv firme precum Carpatcement Holding sau IBM Romania, dar si pentru firme mai mici. Succesul s-a datorat in mare masura si urmaririi a patru directii strategice privind sprijinirea mediului de afaceri si a sectorului administrativ in vederea dezvoltarii activitatilor cu ajutorul fondurilor structurale, dezvoltarea de parteneriate cu organizatiile profesionale si, poate, mai ales, privind dezvoltarea echipei de consultanta si, implicit, dezvoltarea serviciului de consultanta, prin imbunatatirea continua a procedurilor de evaluare si procesare a informatiilor, de comunicare intre beneficiar si firma de consultanta si de spijin legislativ. Cu un personal ce cuprinde 15 angajati si 23 de colaboratori, experti achizitii, experti economico-financiari, experti intocmire studii de fezabilitate, experti management de proiect, experti piata de energie si experti piata gaze si o politica intensiva de instruire a resurselor umane, folosind cele mai moderne metode, succesul companiei nu are cum sa mire pe nimeni, noi venind cu o oferta ampla de servicii ce cuprinde consultanta si asistenta in accesarea de fonduri nerambursabile cu privire la eligibilitatea beneficiarului si a ideii de proiect, intocmirea cererii de finantare, intocmirea planului de afaceri, studii de piata si de fezabilitate, realizarea analizei economice, consilierea in etapa de contractare, privind apoi consultanta in implementarea proiectelor, care, la randul ei, vizeaza realizarea dosarelor de achizitii si coordonarea achizitiilor, intocmirea rapoartelor tehnice respectiv financiare, trimestriale si finale, intocmirea dosarelor cererilor de rambursare, dar si consultanta in afaceri si management, oferind dezvoltare de proiecte pentru producerea de energie din surse regenerabile, sprijin pentru obtinerea bonusurilor acordate pentru cei care produc energie in cogenerare de inalta eficienta, consultanta pe piata de energie si gaze, respectiv studii de piata si de fezabilitate si strategii de marketing si, nu in ultimul rand, servicii de management si administrare a unitatilor producatoare de energie din resurse regenerabile.
Este un domeniu vast extrem de important, dar si dificil, in care nu a fost usor sa dobandim excelenta, dar am reusit. Iar satisfactiile au fost si sunt cu atat mai mari. Astazi nu pot decat sa fiu fericita si mandra de faptul ca am reusit sa transform o excelenta intuitie si un vis fascinant intr-o realitate ce reprezinta, in acelasi timp, succesul atator si atator firme cu care economia romaneasca se poate mandri si, in ultima instanta, un aport semnificativ la dezvoltarea economiei noastre in acesti ani.

www.laraconsulting.ro


Scrie un comentariu


Codul de securitate
Actualizeaza imaginea

sus
Te afli aici: Afacerile mele Lara Business Consulting sau cum vad eu consultanta de business