Miercuri, 05 Decembrie 2012 18:44

Lara Sistem Solutions sau ce poate sa-ti ofere externalizarea unor servicii

Cunoscand din propria experienta dificultatea de a te concentra asupra dezvoltarii firmei tale si, in acelasi timp, sa reusesti sa urmaresti cu suficienta atentie problemele atat de laborioase si de consumatoare de timp ce privesc contabilitatea si resursele umane, m-am hotarat acum opt ani sa infiintez o firma, Lara Sistem Solutions, specializata tocmai pe aceste probleme.
Conducerea cu succes a unei firme necesita o concentrare reala asupra dinamicii pietei, a oportunitatilor ce se ivesc, dar si asupra acelor schimbari ce pot reprezenta adevarate puncte de cotitura. O firma reprezinta un organism viu ce trebuie urmarit cu atentie, caruia trebuie sa fii in stare sa-i insufli incredere si acel atat de important entuziasm, caci blazarea reprezinta principalul dusman al succesului. Iar aceste activitati sunt de natura sa-ti acapareze intreaga atentie, sa-ti consume tot timpul… Si risti atunci ca o serie intreaga de modificari legislative sa-ti scape, mai ales la noi unde legislatia este atat de stufoasa, iar schimbarile survin atat de frecvent. O reglementare nesesizata la timp sau una prost interpretata poate insemna pierderea unor oportunitati sau riscul unor amenzi usturatoare la un viitor control. In egala masura, greselile nesesizate la timp pot ridica probleme serioase mai tarziu. Pentru evitarea acestor neplaceri si rezolvarea optima a tuturor problemelor financiar contabile, de salarizare si legate de resursele umane, Lara Sistem Solutions vine ca un adevarat partener de cursa lunga, un expert atent, competent si responsabil pe care firma ta se poate baza cu adevarat.
Lara Sistem Solutions a inteles de la bun inceput importanta creerii unui adevarat parteneriat pe termen lung cu fiecare client in parte, un parteneriat in care acesta sa stie ca se poate baza 100% pe seriozitatea, responsabilitatea si competenta noastra. In cei opt ani de activitate am acumulat o experienta cu adevarat valoroasa si am construit o echipa de un inalt profesionalism capabila sa se plieze cu adevarat pe nevoile clientului, caci flexibilitatea joaca in acest domeniu un rol deosebit de important. Datorita unei vaste experiente si a unei atente urmariri a modificarilor legislative si a modului de interpretare si aplicare a acesteia, echipa noastra reuseste sa asigure servicii ireprosabile de contabilitate, evidenta contabila, personal si salarizare, experitize contabile, de audit si consultanta fiscala, atat in domeniul impozitului pe profit si a taxelor locale, cat si a taxei pe valoarea adaugata. Acreditata de catre Inspectoratul Teritorial de Munca, Lara Sistem Solutions ofera solutii complete in domeniul resurselor umane si de contabilitate salarizare privind administrarea personalului incepand cu pontajul, calculul drepturilor, dezvoltarea personalului, precum si formalitatile de incetare ale activitatii. Astfel, toate aceste activitati obligatorii, de rutina, dar mari consumatoare de resurse, vor fi indeplinite cu maxima responsabilitate si competenta de catre noi, clientul nostru putandu-se concentra asupra aspectelor vitale ale business-ului sau. Si, pentru ca este important sa poti oferi servicii complete, Lara Sistem Solutions a dezvoltat un serviciu de audit format din noua persoane, dintre care cinci sunt auditori autorizati, putand oferi astfel atat un audit financiar al situatiilor financiare si un audit intern, cat si consolidarea conturilor si auditul conturilor consolidate, auditul operatiunilor financiare, fuziuni, tranzactii, grant-uri, dar si auditul entitatilor aflate sub incidenta Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare si auditul financiar al proiectelor finantate din Fonduri Europene. Si toate acestea cu o stricta respectare a Standardelor Internationale de Audit, a Standardelor Internationale de Contabilitate si a Standardelor Internationale de Raportare Financiara.
In plus, in conducerea unui business este importnat sa poti obtine rapid, la timp informatia de care ai nevoie, solutia la problema cu care te confrunti. Tocmai de aceea, noi am inteles necesitatea de a putea oferi o reala consultanta fiscala, atat pe baza de abonament, cat si pe speta, pentru rezolvarea unor probleme punctuale, a problemelor fiscale ce apar in activitatea societatii indiferent ca este vorba de impozitul pe profit, de taxele locale sau de taxa pe valoarea adaugata. Evident, in primul rand oferim o monitorizare a modificarilor legislative relevante pentru activitatea clientului, apoi o revizuire a impozitului pe profit calculat trimestrial si la sfarsitul anului, care cuprinde si analiza cheltuielilor nedeductibile si a veniturilor neimpozabile, precum si asistenta privind planificarea fiscala.
Importanta pentru a nu suporta plati inutile este identificarea avantajelor fiscale de care poate beneficia clientul si efectuarea unor analize specifice a tratamentului fiscal aplicabil unor situatii diferite precum leasing-ul operational, rezervele din reevaluare, contabilitatea amortizarii fiscale, constituirea si anularea rezervelor sau orice alte aspecte relevante pentru afacerea in speta.
Tinand cont de numarul mare de impozite aplicabile in Romania, nu mai putin importanta este identificarea tuturor taxelor locale relevante pentru afacerea in cauza, evaluarea sumelor datorate si depunerea declaratiilor fiscale locale, identificarea avantajelor potentiale, intocmirea si depunerea documentatiei relevante in scopul de a beneficia de posibilele avantaje. Monitorizarea schimbarilor legislative este dublata de acordarea asistentei necesare luarii masurilor adecvate.
TVA-ul reprezinta si el o problema importanta fiind cel mai sensibil impozit indirect. Si, chiar daca reglementarile de TVA in tarile Uniunii Europene sunt armonizate, exista inca cerinte specifice fiecarei tari si orice afacere trebuie sa le indeplineasca. Astfel, avand in vedere interpretarile flexibile reglementate national sau la nivelul Uniunii Europene, datoriile ce decurg din performanta afacerii trebuie analizate cu atentie, consilierea si asistenta acordata de Lara Sistem Solutions putand fi esentiala in cazul tranzactiilor nationale si transfrontaliere, in structurarea operatiunilor companiei, astfel incat sa fie diminuat impactul TVA-ului, in finalizarea procedurilor de rambursare a TVA-ului, in revizuirea declaratiilor de TVA, asistenta acordata de Lara Sistem Solutions putand fi deosebit de importanta in cadrul multor operatiuni specifice.
Seriozitatea si calitatea serviciilor oferite de noi se vede cel mai bine din realizarea unor adevarate parteneriate cu clientii nostri, care au optat sa continue aceasta colaborare timp de ani de zile tocmai datorita aprecierii profesionalismului si seriozitatii, a responsabilitatii cu care am inteles si intelegem sa abordam orice problema, chiar si pe cele aparent nesemnificative, caci noi am urmarit in permanenta si urmarim in continuare excelenta. Iar problemele clientilor nostri le tratam cu aceeasi atentie cu care tratam propriile noastre probleme, iar succesul lor este o adevarata satisfactie in egala masura si pentru noi, caci ideii de externalizare a unor servicii noi am venit sa-i adaugam calitatea de parteneriat, cu toate avantajele ce decurg de aici, avantaje care asigura in egala masura satisfactie clientilor nostri, dar si pe a noastra, caci munca cu adevarat bine facuta este fara indoiala o reala sursa de satisfactii.

www.laraconsulting.ro

Scrie un comentariu


Codul de securitate
Actualizeaza imaginea

sus
Te afli aici: Afacerile mele Lara Sistem Solutions sau ce poate sa-ti ofere externalizarea unor servicii