Vineri, 09 Noiembrie 2012 15:17

Prin forte proprii

Laura Ciuhu s-a nascut la Targu Jiu, intr-o zi de duminica, iar mama i-a spus ca o sa aiba astfel mult noroc. Ceea ce, crede Laura Ciuhu, o tanara antreprenoare in varsta de 35 de ani, s-a si intamplat. Parintii mei, oameni simpli care au plecat de la tara, au muncit foarte mult si au reusit sa-si intemeieze un camin la oras, povesteste Laura. Mama mea s-a ocupat indeaproape de mine, se simtea obligata sa-mi supravegheze educatia cu o intransigenta fara egal. Daca intram undeva si uitam sa dau Buna ziua! era o catastrofa: ma facea de ras, ma punea sa intru a doua oara, pana cand nu am mai uitat niciodata. Pe firul norocului, Laura inscrie si inclinatia ei nativa pentru cifre. Mi-a placut dintotdeauna matematica. Imi doream sa ajung profesoara de matematica.
La 18 ani, pasea pentru prima oara intr-un Bucuresti deznadajduitor. Nu intelegeam nimic din ce se petrecea in jurul meu, mergeam pe strada si plangeam incontinuu, isi aminteste Laura. Pentru a se putea intretine in capitala, s-a angajat pe post de contabil inca din primul an de facultate. A fost foarte greu, pentru ca stateam la camin, ma duceam la facultate si la munca. Am reusit sa castig increderea echipei manageriale, care mi-a oferit in paralel sansa sa-mi urmez cursurile la invatamantul de zi si sa pot profesa, spune Laura.
Pana in anul 2000, cand a terminat facultatea, tanara a parcurs rapid ierarhia profesionala, de la expert contabil, expert evaluator, auditor, consultant fiscal, pentru a ajunge sa fie numita, la numai 22 de ani, director economic.
Folosindu-se de experienta acumulata, Laura a pasit, in 2004, in lumea afacerilor infiintandu-si propria companie, Lara Business Consulting, specializata pe consultanta financiara, fiscala, contabilitate si management integrat. Imi doream independenta, cel mai de pret bun, dar si cel mai greu de obtinut. Dupa trei ani de munca asidua, in 2007 incepe sa simta gustul succesului, odata cu infiintarea in cadrul firmei a unui departament de consultanta pentru accesarea de fonduri nerambursabile si dezvoltarea de proiecte pentru producerea de energie verde.
Astazi, firma Laurei are in dezvoltare, ca manager de proiect, proiecte de peste 300 de milioane de euro in urmatorii cinci ani si se situeaza pe locul al doilea in topul consultantilor pe piata fondurilor structurale, potrivit datelor Ministerului de Finante, cu o cifra de afaceri de 3,91 milioane lei si un profit de 1,81 milioane. Am preluat actiuni in mai multe companii cu activitati in diverse domenii, carora le-am crescut potentialul intr-un timp relativ scurt, spune tanara antreprenoare. Consider ca aceasta este valoarea mea ca om de business: am capacitatea de a identifica zonele cu potential si de a crea procese.
Laura Ciuhu este, in prezent, actionara in firme si conduce o echipa de 70 de oameni. Cel mai greu mi-a fost sa le castig respectul si increderea prin faptele si comportamentul meu, spune Laura. Sa-i fac sa inteleaga ca munca lor este importanta si ca, intre noi, trebuie sa existe un parteneriat.

Articol publicat de Reader’s Digest - noiembrie 2012.


Comentarii  

 
+2 #1 Daniela 19-11-2012 17:44
Laura, te citesc cu drag. M-am bucurat sa te vad si la Speranta TV. Succes in continuare in tot ceea ce faci.
Citat
 
 
+1 #2 Laura 19-11-2012 17:46
Multumesc! Mult!
Citat
 

Scrie un comentariu


Codul de securitate
Actualizeaza imaginea

sus
Te afli aici: Opiniile mele Prin forte proprii