Marti, 30 Octombrie 2012 11:40

Drumul spre succes

Ma consider un om de succes. Si, chiar daca succesul nu m-a ametit, nu pot sa nu-l constat, sa nu-l recunosc, sa nu-l afirm... Si, intr-un asemenea context, constienta fiind ca am invatat enorm de la cei din jurul meu, ma simt datoare sa-i ajut si eu, la randul meu, pe cei care astazi sunt gata sa porneasca la drum. Este poate principalul motiv pentru care m-am hotarat sa incep acest blog, prin care vreau sa incerc sa le impartasesc si celorlalti din experienta mea. Nu ma refer la informatiile, asa-zis tehnice, pe care le obtii prin studiu si documentare, ci, mai ales, la ceea ce inveti din experienta de viata, ceea ce e mult mai greu de obtinut si de constientizat. Nu obtii nimic serios si de durata, fara studiu, fara documentare, fara munca. Dar toate acestea, chiar daca sunt necesare, nu sunt nici pe departe suficiente… Esentiala este determinarea ta, modul in care iti stabilesti un tel si stii sa-l urmaresti, sa lupti pentru el. Daca nu stii ce vrei, daca nu stii ce vrei sa devii, atunci nici nu vei dobandi nimic, nici nu vei realiza nimic. De fapt, in acel moment, poti spune, fara riscul de a gresi, ca obiectivul tau e sa devii un nimeni.
Multi asteapta o minune, minunea vietii lor, marea sansa. Destinul e un cuvant la moda. Dar destinul nu vine asa, pur si simplu, sa te poarte pe aripile lui, fara ca tu sa nu faci nimic. Drumul, destinul, succesul tin, inainte de toate, de alegerea ta, de hotararea si determinarea ta, dar si de bucuria de a lupta, de a munci pentru a parcurge acel drum, pentru a dobandi acel succes. Este aidoma modului in care un alpinist cucereste un nou pisc. Nu o face din obligatie, nu o face la intamplare, nu i se intampla sa-l cucereasca… Nu este vorba de sansa sau de intamplare, ci de pasiune, de bucurie si de enorm de multa munca. Dar nu e vorba aici de o munca silnica, ci de una entuziasta, care te implineste, prin care tu te implinesti pe tine insati, prin care tu iti fauresti destinul si nu astepti ca el sa te poarte aiurea prin viata, ratacind prin imensul labirint al acestei lumi.
Succesul nu se obtine muncind din obligatie, nu se obtine orbit de castigul de moment, ci din pasiune, din pasiunea ce te poarta spre acel succes. Obiectivul tau trebuie sa fie in stare sa te mobilizeze, sa muncesti si sa lupti pentru el, altfel, ramas doar la stadiul de vis, cu fiecare clipa ce trece, te vei indeparta tot mai mult de realizarea lui. Succesul nu vine din visare, din reverie si delasare, ci din munca, dintr-o munca grea. O munca dupa care te refaci nu prin odihna, ci tot prin munca, o munca mereu mai apriga, mai grea si mai intensa, dar tocmai prin aceasta mai plina de satisfactii. E ceea ce reprezinta adevarata odihna si recompensa pentru cel care isi doreste cu adevarat succesul si stie ca nu are cum sa-l rateze.
Sunt insa lucruri care nu se invata din carti, nu se invata pe bancile facultatii. Mai demult se spunea ca meseria se fura, nu se invata. Astazi, putem spune ca succesul si drumul ce duce spre succes nu se poate invata, el este in ultima instanta o forma speciala de a-ti trai viata. O forma ce te defineste, dar pentru implinirea careia ai nevoie de o profunda intelegere, de o imensa experienta de viata care, in cea mai mare masura, se fura sau, daca preferati, se dobandeste prin contaminare. Este ca o viziune, o viziune aparte asupra vietii. O viziune de care te poti contamina de la cei care deja o traiesc aievea prin propriul lor drum de succes.
Despre acest mod de a vedea, de a dobandi si de a trai succesul vreau sa vorbim pe acest blog.


Comentarii  

 
+3 #1 Elena 24-03-2013 10:09
Asa este, drumul spre succes este dificil, plin de situatii care necesita munca, seriozitate, responsabilitat e. Eu consider ca doar datorita existentei acestui drum, exista conceptul de "succes". Daca ar fi usor sa avem succes, nu cred ca s-ar mai numi astfel-"succes". Oricat de greu ar fi, satisfactiile sunt enorme si eu, personal, daca mi s-ar oferi vreodata 2 posibilitati: a avea succes prin forte proprii sau a avea succes prin daruirea acestuia de catre cineva, garantat as alege prima varianta. Este greu, dar oare nu calatoria reprezinta frumusetea vietii?! N-as mai putea trai cu adevarat fara teluri de atins si, mai ales, fara munca depusa pentru a le atinge.
Citat
 
 
+2 #2 Pop Adriana Maria 06-07-2013 22:03
Ma bucur ca citesc articolele tale aveam mare nevoie de ele si iti multumesc pentru asta.Eu sunt o fire puternica si simt nevoia de a porni pe urmele tale alfel ma voi prabusi .Am si eu visil meu acela de a mi crea o afacere a mea personala .Cuvintele tale m au motivat exact asa voi face de azi inainte voi munci si nu ma voi lasa .Te pup si sper sa ne vedem in curand poate te intereseaza o rochita frumoasa creata de un designer exceptional din zona noastra.te pup
Citat
 
 
+1 #3 Mariana 12-05-2017 21:22
Multumesc pentru ca scrii ce inseamna antreprenoriat! Scrii intr-un mod cald, motivator.Nu doar muncești pentru succesul tau in mediul de afaceri, ci ne împărtășești acest succes, ceea ce e minunat!
Citat
 

Scrie un comentariu


Codul de securitate
Actualizeaza imaginea

sus
Te afli aici: Afacerile mele Drumul spre succes