Luni, 17 Iunie 2013 15:16

Avem oameni deosebiti… trebuie doar sa-i descoperim!

Asa cum am afirmat inca de la primul meu editorial, imi doresc – impreuna cu colegii mei de la Business Woman Magazine – sa identificam adevaratele valori ale acestei tari si sa le promovam. Nu capitalul financiar, nici materia prima din care fabricam produsele pe care apoi le valorificam, nici chiar utilajele si tehnologia de ultima ora achizitionate cu bani grei sau birourile luxoase nu reprezinta ADEVARATA VALOARE, valoarea care da valoare tuturor lucrurilor materiale: OMUL.
Cu totii realizam ca ne este greu, ca guvernele nu au guvernat bine tara, ca justitia inca are probleme, ca sunt promovate nonvalorile, dar si ca – poate cel mai grav lucru – prea putini dintre cei care constientizeaza aceste lucruri si fac ceva pentru a schimba situatia. Multi dintre noi au trecut testul la probele teoretice dar, din pacate, foarte putini au reusit sa performeze la probele practice. Ne lipseste exercitiul zilnic al implicarii in viata comunitatii si inca nu vrem sa acceptam ca fara munca si daruire nu putem avea un trai decent. Asteptam, parca, un miracol care sa ne salveze, dar miracole nu exista; exista doar stiinta si vointa, concretizate in actiune. De aceea singura noastra sansa de a ajunge unde cu totii visam este sa actionam: sa gasim oamenii valorosi ai acestei tari, sa-i promovam, sa-i respectam pentru calitatile, stiinta si ambitia lor si sa-i sprijinim in a genera prosperitate in jurul lor.
Dupa cum ne arata evenimentele istorice, in prea putine perioade soarta acestei tari a fost lasata pe mana unor oameni valorosi; de regula, acestia plecau din tara, mergand acolo unde li se recunosteau meritele personale si li se rasplateau efortul depus si valoarea a ceea ce produceau. Oare nu este ilustrativ pentru paguboa sa practica ce a spus cu amaraciune Brancusi – deranjat de galceava politica intre doua partide politice – la inaltarea Coloanei Infinitului?... V-am lasat prosti cand am plecat si am revenit ca sa va gasesc si mai prosti!
De ce sa lasam valorile noastre sa plece, de ce nu le punem la dispozitie instrumentele de care au nevoie pentru a performa aici, in tara noastra?! De ce sa aducem in prim-plan doar un grup restrans de oameni, aceiasi, promovati zilnic atat in plan politic cat si economic? Din punctul meu de vedere, cel putin in plan economic, un manager de micro-intreprindere care obtine o crestere economica in compania sa este mai valoros decat un manager de multinationala; primul reuseste sa reziste si chiar sa performeze in conditiile economice actuale avand la dispozitie resurse si instrumente mai putine.
Constructia sustenabila a valorii inseamna astazi sa pregatim terenul si aruncarea semintelor ce vor rodi. Trairea prezentului in liniste este o iluzie in lipsa orientarii catre un obiectiv sustenabil. De prea multe ori am realizat lucruri pe termen scurt, de fapt avem o vocatie vicioasa de a reincepe in permanenta fara a urmari si finaliza.
Impreuna cu echipa Business Woman Magazine am decis sa cautam adevarata bogatie a acestei tari: oamenii valorosi. Vom cerceta pe intreg cuprinsul tarii si in toate domeniile de activitate, vom analiza pe cei care au realizat lucruri remarcabile dupa criterii de performanta stabilite de specialisti in domeniu. Cei desemnati drept lideri de succes si propusi de catre Comitetul de Nominalizari pentru faza finala vor fi premiati si promovati, atat la nivel national, cat si international.
Obiectivul principal al acestui proiect il constituie descoperirea si popularizarea liderilor de succes in diferite domenii, dar si promovarea potentialilor lideri aflati la inceput de drum al afirmarii lor; este un proiect care isi propune sa stabileasca noi repere de performanta, tocmai pentru ca le leaga – in primul rand – de moralitate si caracter; fara a ridica stacheta la standarde competitive, comunitatile romanesti nu vor ajunge niciodata la nivelul societatilor spre care se uita cu admiratie.
La sfarsitul acestui an vom organiza faza finala a acestui proiect, prin care liderii de succes din Romania, descoperiti, monitorizati si evaluati de catre specialistii nationali si internationali, vor fi promovati si premiati in cadrul Galei Liderii Business Woman.
Dar acesta este doar un inceput, caci noi nu credem ca este suficient si, in consecinta, nu ne oprim aici. Proiectul este unul deosebit de ambitios si se va extinde in anii urmatori printr-o abordare complexa, unica in Romania si, probabil, in lume. El va fi lansat cu ocazia Galei (fiind, de fapt, si marea surpriza a acelei seri) si va avea drept scop pregatirea comunitatilor ca mediu propice – sanatos fizic, mental si moral – pentru aparitia unor potentiali lideri pe care sa-i pregatim chiar dinainte de a se naste; cultivarea timpurie a calitatilor fizice si psihice, dublate de caracter si moralitate, la care se adauga o instruire profesionala care sa-i doteze cu deprinderi si abilitati competitive reprezinta o viziune in spiritul educatiei clasic-umaniste a antichitatii imbinata cu invatatura crestina.
Deci, in loc sa ne lasam la voia intamplarii, limitandu-ne la descoperirea unor valori aparute prin sansa naturii, vom interveni activ pentru maximizarea acestei sanse, prin actiuni concrete, pe termen lung. Doar o astfel de fundatie vizionara a educarii fiintelor umane, completata si finalizata printr-o dezvoltare personala ca buni cetateni, va asigura generatiile viitoare de lideri de care Romania are atata nevoie.
Mai multe detalii despre acest eveniment gasiti pe site-ul www.businesswoman.ro, precum si in editiile viitoare ale revistei.
Avem oameni valorosi si cu totii constientizam acest lucru; de aceea va propun sa-i descoperim si sa-i convingem sa lupte impreuna cu noi pentru bunastarea tarii noastre. Se spune ca cel mai important in viata este sa gasesti acel echilibru care sa-ti permita sa nu trezesti nici mila si nici invidia celor din jurul tau. Haideti sa nu mai trezim mila tarilor dezvoltate si nici invidia lor pentru valorile si bogatia acestei tari, croindu-ne propriul drum in baza unei strategii proprii, realizabile, elaborata si pusa in practica cu si de catre OAMENI VALOROSI.

Articol publicat in Business Woman Magazine - iunie 2013.
Puteti citi articolul si pe businesswoman.ro.


Comentarii  

 
+1 #1 Pop Adriana Maria 06-07-2013 20:27
Buna ma bucur nespus ca aveti idei frumoase .Ideea de a descoperi oameni de valoare si de a i ajuta este foarte bine exprimata in articolul pe care tocmai l am citit.As dori si eu sa fiu cunoscuta desi ceea ce fac eu inca este la un nivel mai mic dar totusi stiinta si vointa m au ajutat sa fac lucruri frumoase zic eu.As dori sa imi dezvolt ideile si sa le pun in aplicare pentru ca imi place sa ma implic si sa fiu la curent cu tot ce se intampla in jurul meu.Am reusit sa organizez o echipa cu care facem prezentari de rochite si as dori sa ne extindem ca si concept.Am nevoie de ejutorul si sustinerea voastra in ideea de a ne oferi sansa de a evolua .
Va multumesc !
Citat
 

Scrie un comentariu


Codul de securitate
Actualizeaza imaginea

sus
Te afli aici: Opiniile mele Avem oameni deosebiti… trebuie doar sa-i descoperim!